Burası Ankara, henüz bombalanmamıştı… En son ziyaret ettiğimde kaçak saraylar yapılmamıştı. Güzeldi yani. İşin siyasi boyutunu dikkate almazsak hala güzel. Parklarıyla güzel. Başkent oluşuyla güzel. Gezmek için, sevmek için, sevilmek için güzel…

 

Bu fotoğrafı çekildiğim yer, ankara harikalar diyarı. Ankara belediyesi tarafından Sincan’da bulunan Yunus Göleti alanında yapılan Harikalar Diyarı Rekreasyon Alanı da başkentlilerin tercih ettiği mesire alanlarından biri… Vatandaşlar, Harikalar Diyarı’na Sincan veya Fatih hattında çalışan toplu taşıma otobüsleri ile gidebiliyor. Harikalar Diyarı, 1 milyon 300 bin metrekarelik alanıyla aynı zamanda Avrupa’nın da en büyük kentsel parklarından biri durumunda.

Yaklaşık 771 bin metrekaresi yeşil alan, 330 bin metrekaresi yol ve meydanlar, 40 bin metrekaresi otopark alanı, 67 bin metrekaresi yapı alanı, 92 bin metrekaresi su alanları olarak planlanan Harikalar Diyarı içinde Başkentli çocuklar için 25 bin metrekarelik bir alana kurulu, ‘Masal Adası’ bulunuyor. Özel bir peyzaj çalışması ve ışıklandırma bulunan Masal Adası’nda çeşitli masal kahramanlarının kendi mekanlarında canlandırıldığı ve filmlerinin oynatıldığı 12 cep sineması da miniklerin beğenisine sunuluyor.

Tarkan, Karacaoğlan ve Boğaçhan, Nasrettin Hoca, Keloğlan, Alaaddin ve Sihirli Lambası, Karagöz ve Hacivat, Şirinler, Taş Devri, Red Kit ve Daltonlar, bu masal dünyasının çizgi kahramanları arasında yerlerini alıyor. Harikalar Diyarı’nda ayrıca, 2 bin 800 metrekare alan içerisinde bulunan 550 kişilik 1 büyük ana salon ve 2 yan salondan oluşan modern nikah salonu, göl alanı, 5 bin kişilik yarı açık göl anfisi, kıyı çay bahçesi, Anadolu mutfağının örneklerinin sunulduğu Anadolu Sofrası lokantası, deniz ürünleri lokantası, fast food merkezleri, büfeler, su depoları, büyük bir yönetim binası, 350 kişilik modern bir toplantı salonu, sergi, sinema ve tiyatro salonları, futbol, basketbol, voleybol, hentbol sahaları da vatandaşlara hizmet veriyor.

Özürlülerin de yararlanabileceği açık ve kapalı yüzme havuzlarının bulunduğu Sincan Gençlik Merkezi, kır kahvesi, kafeteryalar, kondisyon salonu, piknik alanları, otoparklar, bisiklet, yaya yolları ve 771 bin metrekarelik geniş bir yeşil alan da Harikalar Diyarı’nın kullanım alanı içinde yer alıyor.

Başkentliler, Ayaş Yolu üzerinde 12. kilometre üzerinde bulunan Harikalar Diyarı’na, yapımı devam eden Sincan Metrosu’nun Gölet alanında bulunan bir istasyonu sayesinde de ulaşabilecek.